به گزارش میمتالز، در شرایطی چین عنوان بزرگترین مصرف کننده مواد خام در کشور را به خود اختصاص داده که این روزها درگیر برنامه ریزی برای قرنطینه گسترده کشور به دنبال شیوع دوباره کرونا است؛ بنابراین نه تنها تولید اقتصادی این کشور در نتیجه همه گیری دوباره بیماری کاهش مییابد بلکه این نگرانی وجود دارد که بهای مواد اولیه به خصوص فلزات نیز به دنبال آن با کاهش قیمت قابل توجهی رو به رو شود.
در این راستا قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن پس از افت ۳ درصدی در روز دوشنبه دوباره کاهش یافته است. علاوه بر این معاملات نیکل در LME از روز چهارشنبه، پس از تعلیق یک هفتهای دوباره از سر گرفته شده است. همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر بیش از ۵ هزار مبتلای جدید به بیماری کرونا در چین شناسایی شده اند، دوباره در سراسر شهرها و سایر مناطق این کشور محدودیتهای کرونایی آغاز شده است.
بانک مورگان استنلی آمریکا پیش بینی کرده که رشد اقتصادی چین در این سه ماه جاری به صفر کاهش مییابد، زیرا شانگهای کارگاههای ساخت و ساز را تعطیل کرده است. محدودیتهای طولانی مدت در حرکت و تولید به دلیل سهم بالای چین در مصرف جهانی مواد اولیه، تقاضا برای فلزات را با کاهش جدی رو به رو میکند.
با این تفاسیر سرد شدن بازارهای فلزات در تضاد با حرکتهای شدید اوایل ماه جاری است، زمانی که مس و آلومینیوم رکوردهای جدیدی را ثبت کردند. تجار نگران اختلال در عرضه از روسیه به دلیل تحریمهای اعمال شده پس از حمله روسیه به اوکراین بودند و ذخایر کم بورس این ترسها را تشدید کرده بود که حالا با شیوع کرونا بازار با تقاضای منفی روبه رو میشود.
اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در بانک ساکسو نیز در این باره اعلام کرد: هرچند درگیریهای روسیه و اوکراین نگرانیهای گستردهای را برای تامین مواد اولیه فلزی ایجاد کرده بود، اما حالا اعمال سیاستهای قرنطینه در چین، این نگرانیها را کاهش میدهد. هرچند اتحادیه اروپا آلومینیوم، مس و نیکل را از آخرین مجموعه محدودیتهای تجاری خود علیه روسیه مستثنی کرده بود و تحریمها بیشتر واردات محصولات تمام شده فولادی را هدف قرار داده بودند.
گفتنی است فلز آلومینیوم تا ساعت ۱۰:۰۵ صبح به وقت محلی در LME با ۱.۸ درصد کاهش به ۳۲۶۱.۵۰ در هر تن رسیده است و فلز مس نیز ۰.۷ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است. همچنین به دنبال این روند نزولی قیمت فلزات، بهای سنگ آهن نیز در سنگاپور برای ششمین روز، امروز کاهش یافته است.
شایان ذکر است از کمی قبلتر به دنبال پیشرفت در مذاکرات روسیه و اوکراین نیز، قیمت طلا نیز روند نزولی به خود گرفته و روز دوشنبه بیش از یک درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است. مضاعف بر این فلزات که از چندی پیش واردات کانال کاهش قیمت شده اند، قیمت پالادیوم همچنان در مسیر صعودی بوده است و باید دید ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین و کاهش تقاضا برای فلزات از سوی چین میتواند بهای این فلز را هم کاهش کند یا خیر؟
گفتنی است در حدود ۴۰ درصد از ذخایر پالادیوم در کشور روسیه قرار دارد که با شروع درگیریهای روسیه و اوکراین و به دنبال ایجاد محدودیتهای گسترده بر بانکهای روسیه و ممنوعیت پروازها به آسمان این کشور، تامین پالادیوم برای مشتریان بازار جهانی با دشواری همراه شده و بازار این فلز را به سمت رکود هدایت کرده است.
از طرفی خودروسازان به عنوان مصرف کننده ۸۵ درصدی پالادیوم برای ساخت مبدلهای کاتالیزوری کاهنده آلودگی در موتورهای بنزینی شناخته میشوند که همچنان تقاضا از سوی آنها به قوت خود باقی است.
منبع: تحلیل بازار